Tulostusversio

4/2015

Päivi Korpisaari ja sosiaalinen media

Teksti: Päivi Männikkö

 

 

 

 

Lehdet uutisoivat julkisuuden henkilöiden asioita heidän somepäivitystensä pohjalta. Voiko henkilö tällöin vedota yksityisyyteensä?

 

”Jos julkisuuden henkilöllä on somekavereina toimittajia, hänen täytyy ymmärtää, että asiat voivat tulla julkisuuteen. Osa laittaakin someen juttuja, joiden haluaa leviävän julkisuudessa. Julkisen sanan neuvostossa on ollut ratkaisu, jossa Facebookia on pidetty julkisena lähteenä.”

 

Onko some tiedotusväline siinä missä ns. perinteisetkin?

 

”En sanoisi niin, vaan riippuu aika paljon henkilöstä ja kaveripiiristä. Jos ottaa toimittajia somekavereikseen, on hyvä tehdä pelisäännöt selviksi.”

 

Entä jos pelisääntöjä rikotaan?

 

”Jos asia on yleisesti merkittävä, ainakaan siinä ei loukattaisi hyvää lehtimiestapaa – varsinkaan, jos kyseistä tietoa ei muuten voisi saada.”

 

Lue myös

Professori tutkii yksityisyyttä »
Oikeudessa kokonaisuus ratkaisee »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.