Tulostusversio

2/2015

Tavaramerkin haltija: Ole tarkkana

Teksti: Markku Summa

Tavaramerkin rekisteröineitä yrityksiä lähestytään muistutuskirjeillä tyypillisesti silloin, kun tavaramerkin rekisteröinti on vanhentumassa. Tavaramerkkiviranomaisen eli Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) lisäksi muistutuskirjeitä laskuineen lähettävät muutkin tahot.

"PRH:n asiakaspalvelun tulee yhteydenottoja, joissa hämmentynyt asiakas tiedustelee kirjeen lähtöruutua”, apulaisjohtaja Tapio Priia kertoo.

"On oikein varmistaa, onko kirje tullut meiltä vai muualta."

PRH lähettää tavaramerkkien haltijoille uudistamista koskevan muistutuskirjeen noin neljästä viiteen kuukautta ennen kuin tavaramerkkirekisteröinti erääntyy. Harhaanjohtavia muistutuksia on lähetetty myös sellaisille yrityksille, joiden rekisteröintien uudistamisaika ei ole vielä alkanut tai uudistaminen on jo hoidettu kuntoon.

PRH:n tekemänä tavaramerkin uudistamisen perusmaksu on 250 euroa. Muiden toimijoiden laskut saattavat olla moninkertaisesti enemmän.

“Olemme kotisivuillamme informoineet asiakkaitamme, sillä pahimmassa tapauksessa voi joutua maksamaan kalliit oppirahat”, Priia sanoo.

 

Lue myös

Viesti voi johtaa harhaan »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.