Tulostusversio

4/2008

Tietoturva: Verkkokaupan ytimessä

Teksti: Johanna Vuori

Myös verkkokauppa NetAnttilan myyntijohtaja Mika Leiposen mukaan tietoturvallisuus ja luotettavuus ovat tärkeitä tekijöitä verkkokaupassa.

”NetAnttilassa lähdemme siitä, että toimintamme vaikuttaa asiakkaan kokemukseen luotettavuudesta. Asiakkaan pitää tuntea, että asiat ovat hänen hallinnassaan, eikä asiakkaalle saa tulla tyhjyyden tunnetta tehdessään ostoksia verkossa. Asiakaspalvelusta vastataan nopeasti ja asiakas saa välittömästi apua myös ongelmatilanteissa. NetAnttilassa tietoturva-asiat huomioidaan kokonaisvaltaisesti, ja käytämme luotettavia kumppaneita apuna tietoturvan jatkuvassa testaamisessa”, Leiponen kertoo.

Leiposen mukaan NetAnttilassa asiakkaan henkilötiedot ovat teknisesti turvattu. Sivuilla ei kerätä lainkaan luottokorttinumeron tapaisia tarpeettomia tietoja, vaan maksut hoidetaan luottoyhtiön tai pankin kautta.

Tietoturvallisuuden kannalta tärkeimmäksi tekijäksi Leiponen nostaa säännöllisen verkkopalvelun toiminnan tarkkailun ja testaamisen sekä toimivan tietoturvakartoituksen.

”Ulkopuolinen tietoturva-asioihin perehtynyt tekijä tekee säännöllisiä testauksia, jotta saavutettu tietoturvataso pystytään pitämään yllä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tietoturva-asiat ovat verkkokaupankäynnin ydintä. Hyvän tietoturvatason ylläpitäminen vaatii ehdottomasti asiantuntijoiden käyttöä ja jatkuvaa seurantaa”, hän tiivistää.

----

AIHEESTA ENEMMÄN

Verkkopalvelujen tarjoamisen kannalta keskeisiä lakeja ovat

Tietosuojaselosteen tekemisen apuna voi soveltaen käyttää tietosuojavaltuutetun julkaisua Laadi tietosuojaseloste >>

Tietoa tietoturvan huomioimisesta verkkopalvelussa löytyy Kansallisen Tietoturvapäivän sivustolta >>

Lue myös

Tietoturva: Turvallisuus luo luottamusta verkossa »
Tietoturva: Uudet salausmenetelmät parantavat yksityisyyttä »
Tietoturva: Sähköpostin käytettävyys ja turva paranevat »
Tietoturva: Sähköpostin suojaustaso nousee selvästi »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.