Tulostusversio

4/2009

Henkilörekisterit: Viranhaku pääosin julkista

Teksti: Anne Korhonen

Kun työnantaja on viranomainen, viranhakijan henkilötietojen suojaa rajoittaa paitsi työnantajan mahdollisuus hankkia tietoja, myös viranomaistoiminnan julkisuus.

Viranomaiselle toimitettu hakemus avoimeen virkaan samoin kuin viranhakijoista laaditut asiakirjat ovat julkisuuslain tarkoittamia viranomaisten asiakirjoja. Näin ollen hakemukset virkaan liiteasiakirjoineen ovat pääsääntöisesti julkisia. Niihin voi kuitenkin sisältyä salassa pidettäviä osia, joita julkisuus ei koske.

 

Kunnalliseen virantäyttöön vaikuttavia lakeja:

----

[KIRJOITTAJA]

YTM, HTM Anne Korhonen työskentelee yliopisto-opettajana Joensuun yliopistossa hallinto-oikeuden oppiaineessa. Kirjoitus perustuu hänen hallinto-oikeuden pro gradu -tutkielmaansa, jonka Kuntaliitto palkitsi vuoden 2008 parhaana kunta-aiheisena pro graduna.

Lue myös

Henkilörekisterit: Tiedonkeruu riippuu virasta »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.