Tulostusversio

1/2013

E-resepti yleistyy vauhdilla

Teksti: Marjo Rautvuori

Apteekeilla on ollut valmius sähköisten lääkemääräysten toimittamiseen jo vuoden ajan. Julkinen terveydenhoito pääsee lähes täysin velvoitteeseensa 1. huhtikuuta. Yksityisellä sektorilla siirtymäaikaa on maaliskuun 2014 loppuun asti. Noin 1,5 miljoonalle suomalaiselle e-resepti on jo kirjoitettu, ja apteekeista niitä on toimitettu yli kahdeksan miljoonaa.

Koska urkinnasta puhutaan nykyisin, miten on sähköisen lääkemääräyksen laita: Näkeekö farmaseutti koneeltaan lääkkeiden lisäksi muitakin tietoja asiakkaasta?

”Reseptissä näkyvät kaikki samat tiedot kuin paperiversiossa. Kun farmaseutti toimittaa lääkkeen ohjeiden mukaisesti, hän ei näe muita potilaan tietoja”, THL:n kehittämispäällikkö Maritta Korhonen sanoo.

 

Lue myös

E-arkistossa urkinnasta on tehty hankalaa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.