Tulostusversio

2/2010

Liiketoiminta: IT-ehdot pk-yritysten tueksi

Teksti: Jaakko Turunen

Keskuskauppakamari, Ohjelmistoyrittäjät ry, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry, Teknologiateollisuus ry ja Tietotekniikan liitto ry käynnistivät projektin IT2000 Tietotekniikka-alan sopimusehtojen uudistamiseksi maaliskuussa 2009.

Projektin lopputuloksena syntyneet uudet IT2010-sopimusehdot julkistettiin 19.5.2010. Ne korvaavat kymmenen vuotta käytössä olleet IT2000-ehdot.

Sopimusehdot päätettiin uudistaa, koska IT-järjestelmien merkityksen kasvu yritysten jokapäiväiselle liiketoiminnalle johti tarpeeseen arvioida järjestelmiin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. IT2000-sopimusehdoissa ei myöskään käsitelty monia IT-alalle tavanomaisia ilmiöitä, kuten SaaS-palveluja (Software as a Service) tai avointa lähdekoodia.

Sekä IT-toimittajayrityksiä että niiden asiakkaita edustavien järjestöjen yhteistyössä laatimat uudet ehdot ovat hyvä pohja sopimusneuvotteluille.

IT-sopimusehtoja on käytetty laajasti kotimaisessa alan tuotteiden ja palvelujen kaupassa sekä käyttöoikeuden luovutuksissa. Valtaosa ehtojen käyttäjistä on pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

---

[KIRJOITTAJA]

Keskuskauppakamarin lakimies Jaakko Turunen toimi IT2010-sopimusehdot laatineen työryhmän puheenjohtajana.

Lue myös

Liiketoiminta: Tietosuoja mukaan sopimusehtoihin »
Liiketoiminta: Tietoturva alkaa hankinnasta »
Liiketoiminta: Järjestelmätoimitusten muistilista »
Liiketoiminta: Ulkoistus haastaa tietosuojan »
Liiketoiminta: Tietoja pyydetään työntekijältä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.