Tulostusversio

1/2012

Sosiaalinen media: EU-asetus auttaa häviämään verkosta

Teksti: Marianne Saine

Irlannin tietosuojaviranomainen on neuvotellut Facebookin kanssa parannuksista käyttäjien yksityisyydensuojaan. Ne eivät kuitenkaan vielä takaa käyttäjän oikeutta hävitä lopullisesti palvelusta.

EU:n komission ehdotus tietosuojasääntöjen kattavasta uudistuksesta sen sijaan takaa. Tammikuussa julkistettu ehdotus sisältää oikeuden tulla unohdetuksi ja viedä tietonsa mukanaan.

"Käyttäjät voivat poistaa tietonsa, jos niiden tallentamiseen ei ole perusteltua syytä," tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sanoo.

Oikeus siirtää tietonsa palveluntarjoajalta toiselle parantaa sekin Facebookin ja Google +-palvelun käyttäjien asemaa tai tietojen siirtoa vaikkapa työterveyshuollon ja julkisen terveydenhuollon välillä.

Tietosuojavaltuutetun mukaan komission asetusehdotus on virtaviivainen ja looginen kokonaisuus.

"Asetustasoiseen sääntelyyn päädyttiin, koska tietosuojan harmonisointitarve on Euroopassa ilmeinen. Suomen lainsäädäntöön esitys ei vaikuta negatiivisesti. Täällä on aina ollut voimassa periaate, ettei kansalaisen tietoja saa tallentaa ikuisesti."

Lue myös

Sosiaalinen media: Goodbye, Facebook kotikonstein »
Gallup: Varovasti somessa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.