Tulostusversio

3/2011

Hallinto: Timo Valli aloitti ICT-johtajana

Teksti: Markku Summa

Julkisen hallinnon ICT-johtajana aloitti heinäkuussa filosofian maisteri, MBA Timo Valli. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tehtävä. Vallilla on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus tietohallinnon tehtävissä. Viimeiset kaksitoista vuotta hän on ollut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja.

ICT-johtaja vetää valtiovarainministeriöön maaliskuussa perustettua julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknistä toimintoa. Se muodostettiin irrottamalla valtiovarainministeriön hallinnon kehittämisosastosta valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö, KuntaIT-yksikkö ja turvallisuusverkkoyksikkö. Toiminto on suoraan valtiovarainministeriön kansliapäällikön alaisuudessa.

ICT-toiminto edistää valtion ja kuntien välistä tietohallintoyhteistyötä sekä vastaa julkisen hallinnon tietoturvallisuuden yleisestä kehittämisestä ja valtionhallinnon tietoturvallisuuden ohjauksesta.

Tietohallinnon keskitetyssä ohjauksessa tukeudutaan yhtenäiseen arkkitehtuuriin.

"Yhteiset IT-palvelut, kuten tunnistuspalvelu, asiointitili ja palvelualusta, tuovat viranomaisille selviä taloudellisia säästöjä ja edesauttavat varsinaisten asiakaspalvelujen kehittämistä", Valli sanoo.

Ohjauksen välineenä toimii myös syyskuussa voimaan tullut tietohallintolaki.

"Perustietovarantojen parempi hyödyntäminen ja tietojen yhteiskäytön lisääminen mahdollistavat julkisten palvelujen hoitamisen entistä tuottavammin."Lue myös

Hallinto: Julkinen tietohallinto yhtenäistyy »
Hallinto: Perustaso jokaiselle »
Hallinto: Ota oppia muilta »
Hallinto: Laki vahvistaa oikeushallinnon tietosuojaa »
Hallinto: Oikeushallinnossa edetty fiksusti »
Hallinto: Sosiaalihuollon tietosuojassa edistystä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.