Tulostusversio

3/2011

Lyhyesti: Valtionhallinnon tietoturva kohentunut

Tietoturvaongelmien määrä on vähentynyt ministeriöissä sekä valtion virastoissa ja laitoksissa.

Haittaohjelmien aiheuttamat ongelmat ovat vähentyneet. Järjestelmä tai sen osa oli viime vuonna pois käytöstä haittaohjelmien vuoksi viidellä prosentilla, kun vuonna 2009 näin kävi 15 prosentille valtionhallinnon yksiköistä.

Erityistoimenpiteitä aiheuttaneiden ulkopuolisten hyökkäysten määrä aleni myös. Niitä sattui viime vuonna joka kymmenennessä organisaatiossa, kun vuonna 2009 niistä kärsi melkein joka viides.

Kyselyn mukaan tietoturvatyöhön käytetään entistä enemmän rahaa ja henkilöstön työaikaa. Melkein kaikissa ministeriöissä sekä valtion virastoissa ja laitoksissa on nimetty tietoturvallisuusvastaava.

Tiedot perustuvat valtiovarainministeriön toukokuussa ministeriöille, virastoille ja laitoksille tekemään kyselyyn. Kaikki kyselyn saaneet 78 organisaatiota vastasivat.

Edelliseen vuoteen verrattuna kyselystä jäivät pois yliopistot ja korkeakoulut niiden itsenäistyttyä valtionhallinnosta.

Lue myös

Lyhyesti: Valtionhallinnon tietoturva kohentunut »
Lyhyesti: Tietosuojaohje neuvoo vuokraisäntää »
Lyhyesti: Opiskelija uhmaa yhteisöpalvelua »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.