Tulostusversio

2/2011

Tunnistaminen: Toimikorteissa hallinto edellä

Teksti: Marjo Rautvuori

Julkishallinnossa toimikortteja on käytössä noin 50 000, ja määrä kasvaa kaiken aikaa. Terveydenhuollon ammattihenkilöiden toimikorttien jakelu siirtyi viime joulukuussa Valviralta Väestörekisterikeskukselle. Näitä kortteja tarvitaan lähivuosina noin 300 000 kappaletta.

Kunnallishallinnossa toimikorttien käyttöönotosta on keskusteltu jo kauan. Toimikortteja käyttävät jonkin verran myös yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot.

Eräs syy toimikorttien käytön kasvuun on poikkihallinnollisten palvelujen lisääntyminen. Esimerkeiksi käyvät Maahanmuuttoviraston ulkomaalaisrekisteri ja eräät Valtiokonttorin yhteiskäyttöiset palvelut.

Henkilöstön hankinnan ja työnhaun Heli-järjestelmäpalvelu on yksi suosituimmista Valtiokonttorin ylläpitämistä valtionhallinnon sisäiseen käyttöön tarkoitetuista palveluista. Siihen tunnistautuminen on mahdollista toimikortilla mutta edelleen myös käyttäjätunnus-salasanayhdistelmällä.

"Toimikortti lisää ilman muuta tietoturvallisuutta ja on helppokäyttöinen, mutta siirtyminen siihen tapahtuu harkitusti pala kerrallaan. Käynnistelyä on joka taholla", toteaa Valtiokonttorin tietohallintopäällikkö Timo Haurinen.

Lue myös

Tunnistaminen: Laki avasi tietä uusille palveluille »
Tunnistaminen: Tietokone kortissa »
Tunnistaminen: Viestintävirasto valvoo »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.