Tulostusversio

1/2011

Älykäs koti: Televisiot ovat jo netissä

Teksti: Päivi Männikkö

Kaikilla suurilla viihde-elektroniikan valmistajilla on jo televisioita, joista pääsee internetiin. Esimerkiksi Philipsin televisioissa voi selata mitä tahansa nettisivustoja. Samsungin laitteista pääsee toistaiseksi vain tiettyihin palveluihin, mutta yhtiö aikoo tuoda markkinoille myös malleja, joissa nettiä pääsee selaamaan vapaasti.

Samsungin ja Philipsin edustajat kertovat suhtautuvansa tietoturvariskeihin hyvin vakavasti ja parantavansa tuotteidensa tietoturvaa ilmenneiden riskien perusteella.

Samsungin televisioiden laiteohjelmistot päivittyvät automaattisesti, kun internet-yhteys on päällä.

"Laiteohjelmisto on päivitettävä, jotta uudet sovellukset ja niiden päivitykset tulevat käyttöön", toteaa pohjoismaiden pr-päällikkö Erik Johannesson.

Käyttäjä voi itse ladata televisioon Samsungin hyväksymiä sovelluksia. Sovellukset ostetaan ja ladataan tietokoneelta, joten televisioon ei jää esimerkiksi luottokorttitietoja.

Philipsin televisioissa laiteohjelmiston päivitykset vaativat käyttäjän suostumuksen. Käyttäjä ei voi ladata televisioon uusia sovelluksia, palveluja tai laajennuksia.

Henkilötietojen säilyttämisestä Samsungin Johannesson toteaa, että television muistiin ei tallennu henkilötietoja. Philipsin televisiot säilyttävät tiedot evästeistä, lapsilukon koodista ja selailuhistoriasta. Ne käyttäjä voi halutessaan poistaa tyhjentämällä muistin. Philipsin televisioihin on lisätty toiminto, joka varoittaa käyttäjiä antamasta henkilötietojaan sivustoilla, joita ei ole suojattu SSL-yhteydellä.

Lue myös

Älykäs koti on verkossa »
Älykäs koti: Vahti kertoo, mitä kotiin kuuluu »
Älykäs koti: Älyä sähköverkkoihin »
Älykäs koti: Etäluettavat sähkömittarit tulevat »

Bookmark and Share
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.